1. Exquisite Tweets from @iamchajuan

    snydezCollected by snydez

    A series of conversation between me and passenger. 😂😁

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Me: encik nak makan tak? Ada ayam dan ikan dua2 serve dengan nasi.

    Pax: tak nmpk ke saya puasa?

    Me: * tengok kiri kanan * tak nmpk. 😅

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: saya nak buka puasa ni. Boleh bagi meal saya dulu tak?
    Me: okay, encik ddk dulu. Saya bagi kurma.
    Pax: takkan kurma je?

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Me: Puan nak makan? Ada nasi dan mi.
    Pax: bagi plastic bag ye.
    Me: 😫

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: kalau kat london buka puasa jam berapa eh?
    Me: saya check dlu ye, nanti saya bgitahu. Connecting flight ke london ke?
    Pax: tanya je.

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Me: encik nak makan?
    Pax: dah masuk waktu ke?
    Me: belum lagi.
    Pax: dah tu kenapa bagi meal skrang?
    Me: bye

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: saya nak ayam.
    Me: okay.
    *makan*
    Pax: sekarang dah waktu berbuka ke?
    *it was a day flight departed at 1400*
    🤦🏻‍♂️

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: buka puasa jam berapa?
    Me: local time bangkok 1850.
    Pax: okay serve saya 10 minit before masuk waktu.
    *1830* landing*
    Me: bye

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *boarding*
    Pax: eh dah masuk waktu berbuka ni
    *sambil suap kurma masuk mulut i*
    Me: *kunyah kunyah*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Me: *giving kurma and juice*
    Pax: takkan ni je?
    It was a terengganu flight.

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Me: selamat berbuka puasa encik. Nak ayam atau ikan?
    Pax: nasik lemak ada?
    🤦🏻‍♂️

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: kalau saya tapau ni boleh ke? Takut security klia tangkap pulak.
    Kenapa security tu nak tangkap engkau kakak?

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: saya nak sahur ni, ada horlick atau nestum atau oat tak?
    Me: * pretending to call 7e *

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *boarding*
    Pax: simpankan bag saya eh. Saya puasa tak larat.
    Me: *pretending to makan angin*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *Half and hour after masuk waktu buka*
    Pax: dah msk waktu buka ke?
    Me: dah puan, tadi dah buat announcement dah.
    Pax: takda azan pun?
    🤦🏻‍♂️

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *in the lavatory, putting on lipbalm*
    Pax: batal puasa lah pkai lipbalm.
    Me: *pretending to eat the lipbalm*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: arrive kl pkul berapa nanti eh?
    Me: lebih kurang 1930
    Pax: cepat sikit eh saya nak buka puasa
    Me: *vrrooommmmmmmm making car noise*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *boarding*
    Me: selamat datang, seat number apa ye cik?
    Pax: surau mana eh?
    Me: * kat luar *

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *giving juice*
    Pax: keciknya cawan. Bukak puasa ni nak la minum byk air. Haus.
    Me: *hand GERAI AIR BUAH GELAS BESAR SELAYANG contact number*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: kat airport ni nanti ada bazar ramadhan tak?
    Me: ada puan! harper's bazaar pun ada.
    Pax: yes! Boleh la saya beli nasi dagang.
    🤦🏻‍♂️😂

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *short flight*
    Pax: buka puasa nanti you akan serve apa ye?
    Me: yusof taiyob *whisper*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Me: selamat berbuka puan, nk makan ayam atau ikan?
    Pax: i tengah diet, apa yg bagus?
    Me: air kosong

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: kenapa service slow sangat? Saya nak buka puasa tau.
    Me: * kEnAPa SeRvIcE SloW SaNGaT? SaYa NaK bUKa PuASa TaU*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: awak ada panadol tak? Saya sakit kepala lah.
    Me: *handing panadol*
    Pax: tapi saya puasa ni, cane eh?
    🤦🏻‍♂️

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: masa awak puasa pun kena serve makanan?
    Me: yes cik.
    Pax: kesian. Mesti double lapar kan
    Me: *singing we're all in this together*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: dalam bag ni ada makanan utk saya buka puasa. Boleh tolong simpan dalam peti?
    Me: dalam kapal ni cuma ada peti suara saya je puan 😂

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *during meal service*
    Pax: bau makann lah, sy puasa ni. *buatmuka*
    Me: you serious ke ni babe?

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *making announcement that it is time for buka puasa*

    Pax: mcm mana saya nak pastikan yg dah masuk waktu ni? Mcm awal lagi je?
    Me: *azan*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    *after buka puasa*
    Pax: saya nk solat, boleh pinjamkan telekung?
    Me: saya lelaki sis. 😅

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: bro blh tak i tukar duduk sebelah gf i? Kita org nak buka puasa sama arr.
    Me: sure, but first let's get you married.

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: smlm sy beli kuih buah melaka kt bazar tapi saya tertinggal kt seat saya. Ada tak sesiapa pass kt you?
    Me: *ada buah penumbuk je puan*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: awk tak puasa ke?
    Me: puasa encik. Kenapa ye?
    Pax: ni awk serve mknn, tak batal ke puasa awk?
    Me: i tak serve mknn guna lidah la enck.

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: baju raya berapa pasang?
    Me: 7 pasang puan.
    Pax: uih meriahnya. Warna apa?
    Me: *pose in uniform*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: hari raya nanti mesti sedihkan kalau kena fly?
    Me: *singing semua insan sedang gembira dihari ini sayang*

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Pax: hari pertama puasa buka kt mana?
    Me: diawan biru, mewah bukan?
    Pax: DiAwAN bIrU, mEwAh BuKaN?

    Aku pulak yg terkena 😂

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi

    Okay guys, so this is A series of conversations between me and passenger; ramadhan edition. We'll continue on other edition next time k. 😂😘

    Reply Retweet Like

    iamchajuan

    Shazuan Hazizi